Skip to content

Oktatás

Biztonság, öngondoskodás és traumainformáltság a terápiás gyakorlatban

Patricia Weldon képzéssorozata

Patricia Weldon MISCP, PPNE gyógytornász, holisztikus szemléletű terapeuta és tréner, négy gyermek édesanyja. Patricia 39 éve dolgozik csecsemőkkel, gyermekekkel és családokkal többféle módszer (Craniosacralis terápia, Bobath módszer, Castellino Prenatal and Birth Therapy, Aurasoma, stb.) ötvözésével. Széleskörű klinikai tapasztalatai alapján dolgozta ki saját módszerét, melyet a 2017. évi Gyógytornász Világkongresszuson mutatott be, és amelynek alapjaira ez a műhelymunkasorozat épül.

Ez a három alkalomból álló műhelymunkasorozat elsősorban Craniosacralis terapeutáknak, illetve egyéb alternatív/testközpontú/holisztikus szemléletű terápiával foglalkozó szakembereknek szól.
Témája a biztonság megteremtése a terápiás folyamatban, főként a traumát átélt kliensekkel történő munka során.  A képzés folyamán a szakmai fejlődéshez, a kliens biztonságos megtartásához, ezzel párhuzamosan az öngondoskodáshoz és a túlterhelődés, illetve kiégés elkerüléséhez kaphatunk értékes gyakorlati tudást.

A két elméleti modul (webinárium I. és II.) fókuszpontjai a trauma neurobiológiai háttere, az ún. triggerek, a biztonságos közeg megteremtéséhez szükséges eszközök, illetve az önmagunk és a kliens megtartásához szükséges készségek.

A webináriumokra épülő, két napos gyakorlati modulban (jelenléti műhelymunka) pedig esettanulmányokon, szerepjátékokon és testközpontú sajátélmény gyakorlatokon keresztül juthatunk a mindennapi terápiás munka során jól használható, praktikus tudáshoz.

Webinárium I.:  Öngondoskodás és a biztonság megteremtése
2024. január 13. 9:30-11:30

Webinárium II.: A trauma peremén – terápiás eszközök és technikák
2024. január 20.  9:30-11:30

Gyakorlati modul: Traumatudatosság a gyakorlatban
2024. február 3-4.
Helyszín: Pilisborosjenő

A képzéssorozat együttes ára 90.000 Ft, mely tartalmazza a webináriumokon és a műhelymunkán való részvételt, illetve egy képzési jegyzetet elektronikus formában.

 

Jelentkezés: szelidterapia@gmail.com

Ez a képzéssorozat terveink szerint hamarosan újra megrendezésre kerül!
Ha lemaradtál, de érdekelne és szeretnél részt venni a következő alkalommal, küldj egy emailt a szelidterapia@gmail.com-ra!

Patricia Weldon

Események

2024.06.25. - 2024.07.01.

  • Helyszín: Siócamping 8600 Siófok-Sóstó, Pusztatorony tér 1. 

Publikációk

HelloBaby – Hogyan segít a kranioszakrális terápia?

HelloBaby – Kranioszakrális terápia

Beszélgetés a HomeoTanoda háziasszonyával, Eördögh Zsófiával a Craniosacralis terápiáról – Video